Re-integratie

Als uw medewerker langdurig ziek is, is dit niet alleen vervelend voor de medewerker zelf, maar ook voor u als werkgever. Want u mist een arbeidskracht. Daarom is het zowel voor u als uw medewerker belangrijk dat er alles aan gedaan wordt om hem of haar zo snel mogelijk (geheel of gedeeltelijk) weer aan het werk te krijgen. Dit noemen we re-integratie. In onze kennisbank over re-integratie vindt u informatie over de volgende onderwerpen:

◄ Terug naar overzicht Verzuim
Overzicht Re-integratie
  • Wat is re-integratie bij ziekte?

    Wat is re-integratie?

    Als uw medewerker arbeidsongeschikt wordt, of ziek is en er langdurig ziekteverzuim dreigt, moet u als werkgever samen met uw medewerker aan de re-integratie werken. Wat is re-integratie?
    Kennisbank
  • Samen werken aan re-integratie

    1e, 2e en 3e spoor

    In de Wet verbetering poortwachter staan regels waaraan werkgevers en medewerkers bij langdurig verzuim, zich tijdens de eerste twee ziektejaren moeten houden. Wordt een medewerker langdurig ziek, dan werkt u er samen aan om hem of haar weer fit aan het werk te krijgen in een passende functie. Dit traject begint met spoor 1. Afhankelijk van de situatie kan spoor 2 worden ingezet of spoor 3. Wat houdt dit precies in?
    Artikel
  • Een re-integratiegesprek voeren

    Re-integratiegesprek

    Uw medewerker is een tijd ziek geweest en gaat binnenkort weer werken, door op te bouwen naar het volledige aantal werkuren. Dit is het moment dat u uw medewerker uitnodigt voor een gesprek over re-integratie.
    Kennisbank
  • Sazas Interventies Gesprek

    Interventies

    Een interventie kan helpen om de verzuimduur te verkorten of kan zelfs voorkomen dat uw medewerker uitvalt. Lees alles over interventies en wat wij vergoeden.
    Kennisbank
  • Zieke medewerkers betrokken houden bij bedrijf

    Zo houdt u zieke medewerkers betrokken bij uw bedrijf

    Bij langdurig verzuim is de drempel om weer aan het werk te gaan soms hoog. Hoe houdt u langdurig zieke medewerkers verbonden met uw bedrijf? En hoe kunt u bijdragen aan een succesvolle re-integratie? Een aantal tips.
    Kennisbank
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven: