Verzuim

Verzuim is vervelend voor zowel werkgever als medewerker. Behalve dat het vervelend is voor uw zieke medewerker, komt er ook veel op u af. Wat is belangrijk om rekening mee te houden? En hoe zit het met langdurig verzuim?

In onze 'Verzuim' kennisbank vindt u informatie over de volgende onderwerpen:

Verzuim
  • Overzicht Re-integratie

    Re-integratie

    Als een medewerker na (langdurige) ziekte terugkeert naar de werkvloer, wordt dit re-integratie genoemd. Deze stap heeft gevolgen, zowel voor uw medewerker(s) als voor u als werkgever. In de kennisbank re-integratie leest u alles wat u moet weten.
    Kennisbank
  • Griep: 8 tips tegen de griepgolf

    Soorten ziekteverzuim

    Als werkgever krijgt u met verschillende soorten ziekteverzuim te maken. Hierbij kunt u denken aan verzuim door griep, een gebroken arm of een burn-out. Soms verzuimen medewerkers kort, maar het kan ook zijn dat medewerkers voor lange tijd niet kunnen werken.

    Kennisbank
  • Wat te doen bij ziekte in het buitenland?

    Als een medewerker ziek wordt, kunt u een stappenplan gebruiken 'van ziekmelding tot re-integratie'. Maar niet alle situaties zijn hierop van toepassing. Een verzuimprotocol opstellen waarin u het ziekmelden vanuit het buitenland opneemt is daarom belangrijk.
    Kennisbank
  • Reorganisatie, Fusie Of Overname Een Risico Voor Verzuim

    Reorganisatie, fusie of overname: een risico voor verzuim

    Een reorganisatie, fusie of overname kan grote impact hebben op medewerkers en daarmee ook op verzuim. Niet iedere werkgever is zich hiervan bewust.  Bent u dat wel, dan kunt u als werkgever maatregelen nemen om verzuim zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Sazas ziekte tijdens proeftijd

    Ziekte tijdens proeftijd

    De proeftijd is een periode waarin u als werkgever kennismaakt met een nieuwe medewerker. Hoe zit dit als uw medewerker tijdens proeftijd ziek wordt?
    Kennisbank
  • Verzuim kost meer dan alleen geld

    Wat kost ziekteverzuim en waaruit bestaan deze kosten?

    Verzuimkosten kunnen oplopen tot wel € 405,- per dag. U betaalt als werkgever niet alleen het loon door, maar u bent ook geld kwijt aan andere zaken. We leggen de verschillende kosten van ziekteverzuim aan u uit.
    Kennisbank
  • Wachtdagen bij ziekte

    Wachtdagen bij ziekte

    Als werkgever is het mogelijk om gebruik te maken van wachtdagen bij ziekte. Bij verzuim hoeft u uw zieke medewerker dan niet meteen loon te betalen. Aan de hand van dit artikel kunt u bekijken of het instellen van wachtdagen bij ziekte bij uw bedrijf past.

    Kennisbank
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven: