Het laatste nieuws en recente artikelen

  • Hoe reageert u goed op psychische klachten?

    Een van de meest voorkomende oorzaken van verzuim is psychische klachten. Waaronder ook veel stressklachten, dat zien we ook terug in onze sector. Steeds meer mensen ervaren druk op het werk en ook privé.
    Nieuws
  • Re-integratie: de terugkeer van uw medewerker

    Bijna elke werkgever krijgt er vroeg of laat mee te maken: een medewerker die tijdelijk uitvalt door lichamelijke of psychische klachten. Er wordt dan een re-integratieproces gestart om hem of haar weer terug te laten keren in het arbeidsproces. Stigas houdt dit nauwlettend in de gaten en begeleidt de werkgever en de uitgevallen medewerker. Sazas financiert het geheel. Marceline Schnitzler, interventieadviseur bij Stigas, vertelt er meer over.
    Nieuws
  • Welke verplichtingen heeft een werknemer bij ziekte?

    Als een werknemer ziek is, bent u als werkgever gehouden aan de stappen van de Wet Verbetering Poortwachter. Van daaruit moet u ook werken aan het begeleiden en re-integreren van een zieke werknemer. Maar hoe zit dat precies en wat zijn de verplichtingen van een zieke werknemer bij ziekte?
    Nieuws
  • Eindafrekening in MijnSazas

    Vanaf 1 februari tot 1 april 2016 kunnen relaties die voor eindafrekening hebben gekozen, de definitieve lonen 2015 doorgeven via MijnSazas. Sazas heeft het nog gemakkelijker voor u gemaakt. Alle werknemers waarvoor eindafrekening van toepassing is, staan overzichtelijk onder elkaar.
    Nieuws
  • In de WIA loont werken altijd

    Vanaf 1 januari 2004 krijgt iemand die ziek is niet meer te maken met de WAO, maar met de WIA. Alleen wie vóór 1 januari 2004 al een WAO-uitkering had, ontvangt mogelijk nog een WAO-uitkering.
    Blog
  • Sleutel beveiliging

    Authenticatie en autorisatie op MijnSazas

    Per 28 mei is een aantal nieuwe functies toegevoegd binnen MijnSazas. Naast een wachtwoord-vergeten functie via email is ook het digitaal machtigen van uw accountant toegevoegd.
    Nieuws
  • Agrarische en groene werknemers zijn minder vaak ziek

    In de agrarische en groene sector was het verzuimpercentage in 2014 3,44 procent. Dat betekent dat gemiddeld 3,44 procent van de medewerkers ziek was. In 2013 was dat percentage 3,49 procent. Het ziekteverzuimcijfer in Nederland is 4 procent. Agrarische en groene werknemers zijn dus minder vaak ziek.
    Nieuws