Alles over psychosociale arbeidsbelasting

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) staat voor de hoeveelheid stress en druk die medewerkers voelen, ontstaan door bijvoorbeeld ongewenst gedrag of een hoge werkdruk op hun werk. PSA is voor u als werkgever een belangrijk aandachtspunt. Het kan namelijk leiden tot een minder prettige werksfeer, fouten, lagere productiviteit en verzuim bij uw medewerkers. Maar hoe voorkomt en herkent u PSA zo goed mogelijk? En wat doet u als het toch speelt binnen uw bedrijf?

In onze Kennisbank leest u meer over de volgende onderwerpen:

Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA): stappenplan voor een beleid
  • Externe Vertrouwenspersoon Sazas 6

    Wat doet een vertrouwenspersoon op het werk?

    Ongewenst gedrag op het werk kunt u als werkgever nooit helemaal voorkomen. Daarom is het belangrijk dat medewerkers die ongewenst gedrag ervaren, terechtkunnen bij een vertrouwenspersoon. Wat doet een vertrouwenspersoon precies en wat mag hij of zij juist niet doen?
    Kennisbank
  • Externe Vertrouwenspersoon Sazas 7

    Is een vertrouwenspersoon verplicht?

    Het aanbieden van een vertrouwenspersoon voor uw bedrijf is op dit moment nog niet wettelijk verplicht. Wel ligt er een wetsvoorstel over de vertrouwenspersoon bij de Eerste Kamer. Toch is het slim om uw medewerkers nu al de mogelijkheid te bieden om te praten met een vertrouwenspersoon. In dit artikel leest u waarom dat belangrijk is.
    Kennisbank
  • Wat je moet weten van de vernieuwde arbowet

    Psychisch verzuim voorkomen

    65% van het verzuim in Nederland is niet fysiek maar psychisch. Het herstel duurt vaak langer dan bij gewoon verzuim. Daarom is het belangrijk om psychisch verzuim te voorkomen.
    kennisbank
  • Ruzie op het werk

    Ongewenst gedrag op de werkvloer

    Agressie, pesten, discriminatie, ruzie en seksuele intimidatie op het werk hebben grote gevolgen. Als werkgever wilt u er natuurlijk alles aan doen om ongewenst gedrag op de werkvloer te voorkomen.
    Kennisbank
  • Meisje zit met stress achter haar laptop

    Ruzie op het werk

    Uitval door een conflict met een collega, leidinggevende of werkgever: ruzie op het werk kan uiteindelijk leiden tot ziekteverzuim.
    Kennisbank
  • Seksuele intimidatie op het werk: voorkom verzuim - Sazas

    Seksuele intimidatie op het werk: geef het geen kans

    Als werkgever wordt van u verwacht dat u seksuele intimidatie op de werkvloer geen kans geeft. U kunt dit helaas niet voorkomen, maar u kunt de kans op dit gedrag wel verkleinen. Hoe doet u dat? Daar leest u in dit artikel meer over.
    artikel
  • Whitepaper Pesten op het werk, tips voor werkgevers - Sazas

    Whitepaper: Pesten op het werk

    Pesten op het werk is een groot probleem. Hoe maakt u pesten bespreekbaar en wat kunt u doen wanneer één van uw medewerkers pest of gepest wordt? Lees er meer over in dit whitepaper.
    Whitepaper
  • Werkstress

    Whitepaper: Werkstress

    In de whitepaper 'Werkstress' leest u niet alleen over de oorzaken van stress. We bieden u ook handvatten om stress bij medewerkers te signaleren en verzuim door stress of een burn-out te voorkomen.
    Whitepaper
  • Whitepaper Werkgeluk

    Whitepaper Werkgeluk

    Werkgeluk klinkt misschien als iets wat alleen belangrijk is voor uw medewerkers. Maar ook voor u als werkgever heeft het voordelen. Lees in ons whitepaper waarom werkgeluk zo belangrijk is en wat u eraan kunt doen om het werkgeluk bij uw bedrijf te verhogen.
    WHITEPAPER
  • Conflict op het werk

    Arbeidsconflict en ziekteverzuim

    Een arbeidsconflict kan leiden tot een ziekmelding van uw medewerker. Hoe kunt u als werkgever met oplopende spanningen omgaan? 6 tips over wat te doen bij arbeidsconflicten op de werkvloer.
    Kennisbank
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven: