Het laatste nieuws en artikelen voor accountants

  • Sazas, verzuimspecialist voor steeds meer mkb'ers

    Sazas, verzuimspecialist voor steeds meer mkb'ers

    Steeds meer ondernemers binnen het mkb kiezen voor een specialist als het gaat om verzuim. Deze ontwikkeling ziet ook Sazas, al jaren verzuimspecialist voor ondernemers in de agrarische en groene sector.

    Nieuws
  • Verzuimcijfers 2022, ziekteverzuim opnieuw gestegen - nieuws voor accountants via Sazas

    Verzuimcijfers 2022: ziekteverzuim opnieuw gestegen

    Het ziekteverzuim is in het vierde kwartaal van 2022 opnieuw hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Eind 2022 lag het ziekteverzuim op 5,6% blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Lees meer over de verzuimcijfers van 2022.
    nieuws
  • Voorkomen van stress door persoonlijke omstandigheden, tips voor accountants

    Voorkomen van stress door persoonlijke omstandigheden

    Er zijn heel veel persoonlijke omstandigheden die kunnen leiden tot stress. En die zelfs voor een medewerker aanleiding kunnen zijn om zich ziek te melden. Wat kan uw klant doen om verzuim door stress te voorkomen?
    nieuws
  • Verzuimregistratie: wat is het en wat levert het uw klant op?

    Het opstellen en bijhouden van verzuimstatistieken

    Vanuit financieel oogpunt is verzuim een belangrijk gespreksonderwerp tussen u als accountant en uw klanten. Hoe krijgt uw klant meer grip op het ziekteverzuim en welke verplichtingen komen daarbij kijken? Een goede verzuimregistratie kan u en uw klant daarbij helpen.
    nieuws
  • Gastles verzekeren voor kinderen

    Deelname Sazas aan de Week van het geld 2023

    Bij Sazas streven we naar vitale mensen in gezonde bedrijven. En ook naar een vitale maatschappij. Door mee te doen aan maatschappelijke initiatieven geven wij hieraan vorm. Daarom doen wij ook dit jaar weer mee met de Week van het geld.
    nieuws
  • Wijzigingen in Arbowetgeving voor werkgevers in 2023

    Wijzigingen in Arbowetgeving voor werkgevers

    Dit jaar krijgen uw klanten te maken met nieuwe Arboregels. Voor bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen verandert de Aanvullende Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (ARI&E). Daarnaast is de thuiswerkvergoeding aangepast. In dit artikel gaan we dieper op de wijzigingen in.
    nieuws
  • Nieuwe regeling biedt vergoeding bij stoffengerelateerde beroepsziekten (TSB)

    Nieuwe regeling biedt vergoeding bij stoffengerelateerde beroepsziekten

    Mensen die tijdens hun werk een beroepsziekte hebben opgelopen door contact met gevaarlijke stoffen, hebben sinds 1 januari 2023 recht op een financiële vergoeding. Dat is geregeld in de Regeling tegemoetkoming stoffengerelateerde beroepsziekten (TSB). Wat houdt de regeling precies in? En voor wie geldt de regeling?
    nieuws
  • Schijnzelfstandigheid: duidelijke regels voor zelfstandigen

    Schijnzelfstandigheid: duidelijke regels voor zelfstandigen

    In Nederland werken ongeveer 8 miljoen medewerkers in dienstverband en ongeveer 1,1 miljoen mensen werken als zelfstandige. Soms is een ingehuurde zelfstandige eigenlijk een medewerker. De overheid wil daarom duidelijke regels zodat de zelfstandige weet wanneer hij of zij eigenlijk een vaste baan zou moeten krijgen. En een werkgever moet weten wanneer hij of zij risico loopt op boetes.
    nieuws
  • KANS-klachten door beeldschermwerk voorkomen

    KANS-klachten door beeldschermwerk voorkomen

    Medewerkers die meer dan zes uur per dag achter een beeldscherm zitten, hebben een hogere kans op klachten aan armen, nek en schouders. Ook wel KANS-klachten genoemd. Lichte klachten kunnen uiteindelijk erger worden. Dit kan leiden tot ziekteverzuim of zelfs beroepsziekten. Wat kunt u als werkgever doen om KANS-klachten te voorkomen?
    nieuws
  • WIA-aanvragen 60-plussers sneller afgehandeld

    WIA-aanvragen 60-plussers sneller afgehandeld

    Heeft uw klant te maken met zieke medewerkers van 60 jaar en ouder die een WIA-uitkering aanvragen? Dan hoeven zij tijdelijk niet meer op gesprek bij de arts van UWV. Deze maatregel is tijdelijk en duurt tot 1 januari 2024.
    nieuws