Het laatste nieuws en artikelen voor accountants

  • Verzuimverzekeringen Vergelijken Accountants

    Als accountantskantoor een verzuimverzekering kiezen

    Een zieke medewerker kost gemiddeld € 405,- per dag. Een verzuimverzekering beschermt tegen deze hoge kosten. Maar hoe kiest u als accountantskantoor nu de juiste verzekering en waar moet u op letten? Wij zetten een aantal aandachtspunten op een rij, die u kunnen helpen bij het kiezen van een verzuimverzekering.

    nieuws
  • Kosten van arbeidsongeschiktheid

    De kosten bij arbeidsongeschiktheid laag houden

    Wist u dat er verschillende regelingen zijn die werkgevers helpen om de kosten van arbeidsongeschiktheid laag te houden? Wij hebben de belangrijkste regelingen voor u op een rijtje gezet, zodat u uw klant hierover kunt informeren.

    nieuws
  • Klantverhaal Neessen - Goed werkgeverschap

    'Goed werkgeverschap betaalt zichzelf terug'

    Personeel vormt de basis van ieder bedrijf. En dat geldt zeker voor Neessen Aardbei- en Aspergeplanten, waar in drukke tijden zo’n 250 mensen aan het werk zijn. Goed werkgeverschap is voor de familie Neessen ‘niet meer dan logisch’. Om die reden namen zij vorig jaar een gloednieuwe woonlocatie in gebruik voor hun internationale medewerkers.

    nieuws
  • Werkstress verzuimpreventie

    Werkstress jaagt werkgevers op kosten

    In 2022 werden bijna 520.000 medewerkers ziek van de werkdruk. En ziekteverzuim door werkdruk duurt lang; gemiddeld 38 dagen. Hoog tijd dus om werkdruk en werkstress te voorkomen. Investeer als werkgever in verzuimpreventie.

    nieuws
  • Werkhervattingskas

    Nieuwe premiepercentages Werkhervattingskas

    Vanaf 1 januari 2024 gelden de nieuwe percentages van de regeling Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) en de Ziektewet (ZW). De premie Werkhervattingskas geldt voor werkgevers die publiek verzekerd zijn via UWV. Eigenrisicodragers betalen geen premie aan de Werkhervattingskas. Wat betekent dit voor uw klant?

    nieuws
  • Post-COVID patiënten hebben gemiddeld 15 langdurige klachten - Sazas

    Leven met post-COVID: patiënten hebben gemiddeld 15 langdurige klachten

    Stichting C-support deed onderzoek naar lang aanhoudende gezondheidsklachten na een coronabesmetting. Uit dit onderzoek blijkt dat gezondheidsklachten en symptomen soms wel 2,5 jaar aanhouden na de besmetting. Hoe kunnen u en uw klanten omgaan met post-COVID klachten bij medewerkers? Lees meer en bekijk tips.
    nieuws
  • Trajecten van schuldhulpverlening verkort per 1 juli 2023 - Sazas

    Schuldhulpverlening: hulptrajecten zijn verkort

    Per 1 juli 2023 is het traject rondom de wettelijke schuldsanering (de Wet schuldsanering natuurlijke personen, Wsnp) korter geworden. Dit telt nu nog maar 18 in plaats van 36 maanden. Dat scheelt veel stress bij mensen met (te) hoge schulden. Voorkom verzuim door schulden: tips voor werkgevers.
    nieuws
  • Werkgeverslasten bereken voor uw klant - Sazas

    Zo berekent u de werkgeverslasten voor uw klant

    Naast het loon van de medewerkers betaalt uw klant als werkgever nog een aantal andere werkgeverslasten. Het gaat hier om de zaken die bovenop het loon komen. Bent u benieuwd om welke kosten het precies gaat? En hoe u de totale werkgeverslasten berekent? Lees er meer over in dit artikel.
    nieuws
  • Arbeidskorting voor medewerkers met een WGA-uitkering - Sazas

    Arbeidskorting voor medewerkers met een WGA-uitkering

    Hebben uw klanten medewerkers in dienst die naast hun salaris ook een WGA-uitkering ontvangen? Het Hof heeft hierin een uitspraak gedaan. Zij stelt dat medewerkers met een WGA-uitkering in het vervolg altijd recht hebben op arbeidskorting. Lees meer over de veranderingen voor uw klanten in dit artikel.
    nieuws