Verzuimverzekering vergelijken: hierop kunt u letten om de juiste keuze te maken voor uw bedrijf

Voordat u als werkgever kiest voor een verzuimverzekering, kunt u eerst verzuimverzekeringen vergelijken. Verzuim is vervelend, maar met een verzekering tegen ziekteverzuim staat u er financieel niet alleen voor: u krijgt dan bijvoorbeeld de loonkosten van uw zieke medewerker (deels) vergoed. Welke verzuimverzekering kunt u het beste kiezen? Het helpt om te weten op welke punten u kunt vergelijken. Zo kunt u alleen de premies van verzuimverzekeringen vergelijken, maar u kunt ook andere belangrijke punten meenemen. In dit artikel helpen we u met verzuimverzekeringen vergelijken.

Vergelijken van verzuimverzekeringen

Goed om te weten: loon van zieke medewerker doorbetalen

Als werkgever bent u wettelijk verplicht om minimaal 70% van het loon van uw zieke medewerker door te betalen, voor maximaal 104 weken (2 jaar). Dit wordt ook wel de loondoorbetalingsverplichting genoemd. Let op: misschien is in uw cao een hoger percentage dan 70% afgesproken. Is uw medewerker ziek door zwangerschap, een bevalling of orgaandonatie? Dan krijgt uw medewerker 100% doorbetaald.

Vergelijken van verzuimverzekeringen: 13 punten om mee te nemen


1. Welk eigen risico wilt u zelf dragen?

Een goede vraag om uzelf als eerste te stellen is: ‘Welk eigen risico kan en wil ik dragen?’ De eigenrisicoperiode is de periode waarin u als werkgever zelf het loon van de zieke medewerker doorbetaalt en de verzuimverzekering dus nog niet uitkeert. Voor het bepalen van de lengte van het eigen risico is het handig na te denken over welk bedrag u maximaal kunt missen. En welk risico u maximaal wilt lopen zonder dat uw bedrijf in de problemen komt. Hoe meer u verzekert, hoe meer u betaalt. Bij een kortere eigenrisicoperiode betaalt u meer premie, maar keert de verzuimverzekering eerder uit en is uw financiële risico lager. 

2. Welke dekking voor loondoorbetaling kiest u?

Is op uw bedrijf een cao van toepassing? Dan is het de gewoonte om de in de cao genoemde dekking van de loondoorbetalingsverplichting te kiezen. U kunt natuurlijk ook een lagere dekking kiezen, maar dan krijgt u van uw verzekeraar niet alles van wat u moet doorbetalen vergoed. U loopt dan meer risico. Is er geen cao van toepassing? Dan is een 70/70-dekking meestal voldoende.

3. Betaalt u extra voor het betalen in termijnen?

U kunt de premie per jaar betalen, maar ook in kortere termijnen. Bijvoorbeeld ieder kwartaal of iedere maand. Sommige verzekeraars vragen extra geld voor betalingen in termijnen.

Goed om te weten: loon van zieke medewerker doorbetalen

Als werkgever bent u wettelijk verplicht om minimaal 70% van het loon van uw zieke medewerker door te betalen, voor maximaal 104 weken (2 jaar). Dit wordt ook wel de loondoorbetalingsverplichting genoemd. Let op: misschien is in uw cao een hoger percentage dan 70% afgesproken. Is uw medewerker ziek door zwangerschap, een bevalling of orgaandonatie? Dan krijgt uw medewerker 100% doorbetaald.

4. Met hoeveel medewerkers en met welk verzekerd jaarloon wordt gerekend?

Bij een ziekteverzuimverzekering verzekert u in principe alle medewerkers die bij u op de loonlijst staan. Het totale loon dat een medewerker per jaar verdient is het verzekerd jaarloon. Op basis van dat loon wordt u verzekerd. Gaat u ziekteverzuimverzekeringen vergelijken, dan is het verstandig dat dit telkens gebeurt op basis van het juiste aantal medewerkers en het actuele verzekerde jaarloon. Let op: Sazas rekent met het bruto jaarloon inclusief 8% vakantiegeld. Niet alle verzekeraars nemen dit mee. Het gebruik van de juiste cijfers is dus heel belangrijk voor een goede vergelijking.

5. Premie verzuimverzekeringen vergelijken: hoe worden de premies berekend?

De premie is niet bij iedere verzekeraar hetzelfde opgebouwd. Gaat u de premie van verzuimverzekeringen vergelijken, kijk dan goed hoe de premies zijn berekend. Een premie die namelijk in eerste instantie lager lijkt, kan onder de streep toch hoger uitvallen. Neem bijvoorbeeld de werkgeverslasten: bij sommige verzekeraars is dit (deels) in de premie verwerkt, bij andere verzekeraars niet. Hierdoor moet u de werkgeverslasten dus nog los betalen. Let ook op de kosten voor arbodienstverlening. Vraagt de verzekeraar een vast percentage over de loonsom, of betaalt u een vast bedrag per medewerker? Ook hierdoor kan de uiteindelijke premie verschillen.

6. Voor hoeveel jaar wilt u een ziekteverzuimverzekering afsluiten?

U kunt een verzuimverzekering afsluiten voor één of meerdere jaren. Als u een verzekering voor meerdere jaren afsluit, krijgt u soms korting. Daardoor kan uw premie lager uitvallen. Soms kunt u ook kiezen voor een vaste premie voor meerdere jaren.

7. Wat is de dekking van de verzekering?

Gaat u verzuimverzekeringen vergelijken, dan is het belangrijk dat u kijkt naar wat iedere verzekering dekt. De dekking verschilt namelijk per verzekeraar en verzekering. Zo kan het zijn dat u bij een goedkopere verzekering minder dekking krijgt, en dus minder goed verzekerd bent.

8. Welke extra’s biedt de verzekeraar?

Het is fijn als uw verzekeraar net dat stapje extra zet. Denkt de verzekeraar bijvoorbeeld actief met u mee bij het voorkomen van verzuim? En waaruit blijkt dat dan precies? En als u toch te maken krijgt met verzuim; welke specialisten heeft de verzekeraar dan in huis? Denk bijvoorbeeld aan een verzuimspecialist, een WIA-specialist of een regresspecialist, die u bij specifieke situaties persoonlijk kunnen helpen. Veel verzekeraars werken via een tussenpersoon; dan kunt u kijken of die tussenpersoon specialisten in huis heeft om u te adviseren en helpen bij verzuim.

9. Hoe werkt de verzuimregistratie?

Wordt uw medewerker ziek, dan meldt u dit bij uw verzuimverzekeraar. Het is fijn als dit vlot verloopt, zonder gedoe. Het is dus verstandig om bij de verzekeraar vooraf te informeren hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

10. Is de verzekeraar goed bereikbaar?

Hoe bereikbaar is de verzekeraar en wordt u snel en professioneel geholpen? Als u belt, krijgt u dan eerst een vervelend keuzemenu of krijgt u meteen een medewerker aan de telefoon? Vindt u het fijn als de verzekeraar u als klant graag persoonlijk benaderd? Bereikbaarheid en persoonlijk contact zijn punten om mee te nemen in het vergelijken van verzuimverzekeraars.

11. Wat biedt de verzekeraar voor mijn medewerkers?

Een verzuimverzekeraar is er voor u, als werkgever. Maar een verzekeraar kan ook aanvullingen bieden voor uw medewerkers. Bijvoorbeeld in de vorm van een werknemersverzekering. Want hoewel u het loon van de zieke medewerker doorbetaalt, kan uw medewerker toch in loon terugvallen en in financiële problemen komen. Verzekeraars hebben verschillende namen voor deze werknemersverzekering. Ook de inhoud van deze verzekering is niet overal hetzelfde.

Goed om te weten: Wet verbetering Poortwachter

De Wet verbetering poortwachter is bedoeld om het aantal langdurig zieken terug te dringen. Uitgangspunt is dat verzuim minder lang duurt als snel en effectief wordt ingegrepen. Heeft u met verzuim te maken? Dan moet u vanuit deze wet als werkgever een deskundige inschakelen, zoals een arbodienst. U bent dus verplicht om naast uw ziekteverzuimverzekering een contract met een arbodienst af te sluiten. Handig: veel verzuimverzekeringen worden samen met begeleiding door een arbodienst aangeboden. U kunt dit punt meenemen bij het vergelijken van ziekteverzuimverzekeringen.

12. Wat weet u over de verzekeraar?

Naast bovenstaande punten kan het zo zijn dat u nog meer over de verzekeraar wilt weten voordat u een verzuimverzekering afsluit. Vragen die u kunt onderzoeken zijn bijvoorbeeld:

  • Heeft de verzekeraar een winstoogmerk?
  • Hoe lang blijven klanten gemiddeld bij deze verzekeraar klant?
  • Wat is het gemiddelde verzuimpercentage van de klanten bij de verzekeraar?
  • Wat zeggen bestaande klanten over de verzekeraar?
  • Kunt u rechtstreeks een verzuimverzekering afsluiten, of via een tussenpersoon?
  • Wanneer kunt u per jaar of per maand opzeggen? Geldt dat ook voor de arbodienst?

13. Wat is een verzuimontzorgverzekering?

Een aantal verzekeraars bieden een verzuimontzorgverzekering aan. Dit is een product waarbij de verzuimverzekering en de arbodienstverlening zijn samengevoegd in één pakket. De MKB verzuim-ontzorgverzekering biedt Poortwachtergarantie; hierdoor bent u verzekerd dat tijdens het verzuimtraject voor u de juiste stappen op het juiste moment worden gezet. Bij hoog verzuim wordt een mogelijke premiestijging voor het volgende premiejaar gedempt.

Hulp bij kiezen verzuimverzekering

Wilt u hulp bij het vergelijken en kiezen van verzuimverzekeringen? Onze klantadviseurs maken graag een eerlijke vergelijking voor u. Ook als u onze verzuimverzekering wilt vergelijken met die van een andere aanbieder. Heeft u vragen over onze verzekeringen en/of over onze andere verzuimoplossingen? Ook dan staan wij graag voor u klaar. Onze klantadviseurs zijn bereikbaar via info@sazas.nl en 088 56 79 100 (op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur).

Verzuimverzekeringen vergelijken: waarom is het verstandig?

Ziekteverzuimverzekeringen vergelijken is een verstandige keuze voor u als werkgever. Door het vergelijken van verzuimverzekeringen zorgt u dat de verzekering die u afsluit goed bij uw bedrijf past. Zoals u nu weet zijn er naast de premie ook verschillen in andere kenmerken van de verzekeringen. Denk aan het maximale loon dat u per medewerker kunt verzekeren, of hoe snel de premie verandert als u een nieuwe medewerker in dienst neemt. Een ziekteverzuimverzekering vergelijken met andere verzuimverzekeringen is dus altijd een verstandige keuze. Met de juiste verzuimverzekering houdt u de kosten van ziekteverzuim lager.

Welke gegevens zijn er nodig om de premie van onze verzuimverzekeringen te vergelijken?

Voordat u de premie van een ziekteverzuimverzekering gaat vergelijken, is het handig om bepaalde gegevens alvast op een rijtje te zetten. Voor veel verzuimverzekeringen heeft u onderstaande gegevens nodig, ook voor de verzuimverzekering van Sazas. Heeft u de volgende gegevens, dan kunnen wij u de premie van onze verzuimverzekering laten zien. Daarna kunt u de Sazas verzuimverzekering vergelijken met andere aanbieders. 

  • Uw bedrijfsnaam of KVK-nummer van uw bedrijf;
  • Het verzuimpercentage van uw bedrijf;
  • De totale bruto loonsom;
  • Het aantal medewerkers in uw bedrijf.

Goed om te weten: Wet verbetering Poortwachter

De Wet verbetering poortwachter is bedoeld om het aantal langdurig zieken terug te dringen. Uitgangspunt is dat verzuim minder lang duurt als snel en effectief wordt ingegrepen. Heeft u met verzuim te maken? Dan moet u vanuit deze wet als werkgever een deskundige inschakelen, zoals een arbodienst. U bent dus verplicht om naast uw ziekteverzuimverzekering een contract met een arbodienst af te sluiten. Handig: veel verzuimverzekeringen worden samen met begeleiding door een arbodienst aangeboden. U kunt dit punt meenemen bij het vergelijken van ziekteverzuimverzekeringen.
Hoe weet ik of mijn huidige verzekering nog passend is?

Sazas verzuimverzekering vergelijken

Hieronder ziet u een overzicht van onze verzuimverzekeringen. U kunt voor de verzekering van uw keuze zelf uw premie berekenen, via 'Offerte aanvragen'.

Welk verzuimverzekeringspakket past bij u?

Sazas is méér dan een verzuimverzekeraar. Als verzuimspecialist nemen wij bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid uw zorgen uit handen. Ook als u zelf ziek wordt. Vergelijk onze verzuimverzekeringen en kies de verzekering die het beste past bij uw wensen en situatie. U kunt de verzuimverzekering ook combineren met arbodienstverlening en werknemersverzekeringen naar keuze.

InEigenHand

Pakket
Geen arbodienstverlening
Casemanagement
Vergoeding interventies
Poortwachtergarantie
Premiedemping
Certificering

HandenVrij Compleet

Pakket
Meest gekozen
Premiedemping
Certificering

HandenVrij MKB verzuimontzorg

Pakket

Verzuimverzekering

Stel gemakkelijk zelf uw pakket samen in de offertetool.

Een zieke medewerker kost gemiddeld € 405,- per dag. Met een verzuimverzekering van Sazas beschermt u uzelf tegen de financiële risico’s van verzuim. U bent als werkgever namelijk niet alleen verplicht om het loon door te betalen, maar u maakt ook andere kosten. Hierbij kunt u denken aan verzuimbegeleiding, re-integratie en het regelen van eventuele vervanging.

Voordelen van een verzuimverzekering
  • Kosten van loondoorbetaling zijn gedekt;
  • Vergoeding voor re-integratie;
  • Volledig af te stemmen op uw situatie;
  • Uit te breiden met de arbodienstverlening Compleet (inclusief Poortwachtergarantie);
  • De ziekteverzuimverzekering is uit te breiden met inkomensverzekeringen voor uw medewerkers;
  • Persoonlijke ondersteuning van onze Verzuim- en WIA-experts.
Wat dekt de verzuimverzekering van Sazas?

Wordt een medewerker toch ziek? Dan zijn de kosten van loonbetaling, verzuimbegeleiding en re-integratie (deels) gedekt. U ontvangt de uitkering gebaseerd op het verzekerd jaarloon. Bij het afsluiten van een verzuimverzekering kunt u verschillende keuzes maken die invloed hebben op de uiteindelijke premie. Bijvoorbeeld de eigenrisicoperiode, de dekking en het meeverzekeren van de werkgeverslasten.

Meer over verzuimverzekering

Ongevallenverzekering

Stel gemakkelijk zelf uw pakket samen in de offertetool.

Met de Sazas Ongevallenverzekering zijn uw medewerkers verzekerd van een uitkering als zij door een ongeval invalide worden. En als een medewerker door een ongeval overlijdt, krijgen de nabestaanden een uitkering. Naast een financiële dekking, ontvangt u ook vergoedingen om uw medewerkers weer aan het werk te helpen (werkhervatting). We keren dus niet alleen geld uit, maar we dragen ook bij aan praktische oplossingen.

Voordelen van een ongevallenverzekering

Met de ongevallenverzekering geeft u invulling aan goed werkgeverschap. En is er in uw cao een verplichting tot het afsluiten van een ongevallenverzekering afgesproken dan is die verplichting met het afsluiten van de ongevallenverzekering afgedekt.

Meer over ongevallenverzekering

Werknemersverzekering

Stel gemakkelijk zelf uw pakket samen in de offertetool.

PLUS-verzekering (agrarisch/groen)

Bent u werkgever in de agrarische/groene sector en heeft u een Sazas Verzuimverzekering? Dan krijgen uw medewerkers automatisch een aanbod voor de PLUS-verzekering. Deze verzekering vult het inkomen van uw medewerkers aan, als zij door ziekte en langdurige arbeidsongeschiktheid minder inkomen hebben.

Voordelen van een PLUS-verzekering
Een gunstige premie, die u inhoudt op het loon van uw medewerker. Al na een half jaar na ziekte inkomensaanvulling. Ook tijdens de WIA inkomensaanvulling. Met deze verzekering draagt u bij aan goed werkgeverschap en het is een goede secundaire arbeidsvoorwaarde.
Wat dekt de PLUS-verzekering van Sazas?
De verzekering vult het inkomen van uw medewerker aan vanaf een half jaar ziekte: 
  • 10% van het verzekerde jaarloon in het 2e half jaar van ziekte;
  • 15% van het verzekerde jaarloon in het 2e jaar van ziekte;
  • 10% van het verzekerde loon bij inkomensachteruitgang na 2 jaar van ziekte (maximaal 5 jaar, ook bij minder dan 35% arbeidsongeschiktheid);
  • Bij WGA-hiaat een aanvulling tot 70% van het verzekerd jaarloon (tot de AOW-leeftijd, rekening houdend met eventuele uitkering(en) en verdiende inkomen).
Meer over PLUS-verzekering

Hulp van onze WIA-experts

Onze WIA-experts helpen u met vragen over bijvoorbeeld langdurig verzuim, de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) en uw UWV-beslissing.

Klanten van Sazas kunnen kosteloos gebruikmaken van de dienstverlening van onze WIA-experts. Onze WIA-experts helpen u met vragen over onder andere langdurig verzuim, de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) en uw UWV-beslissing.

Voordelen van de hulp van onze WIA-experts
  • Vraagbaak bij specialistische kennis over langdurig verzuim;
  • Onze WIA-experts staan in ieder stadium tijdens ziekte van uw medewerker voor uw klaar. Dus ook al in het eerste jaar, als u denkt dat het ziekteverzuim lang kan gaan duren;
  • Ook ondersteuning voor uw medewerker voorafgaand aan de WIA-beoordeling;
  • Ook ondersteuning voor geheel of gedeeltelijke arbeidsongeschikte medewerkers met een Wajong, Waz, WAO of WIA-uitkering.
Voorbeelden van waarbij onze WIA-experts u kunnen helpen:
  • Beantwoorden van vragen over wet- en regelgeving rondom verzuim en WIA;
  • Beoordelen WIA-beslissing UWV en uitleg geven hierover;
  • Helpen bij het maken van bezwaar tegen een UWV-beslissing;
  • Ondersteuning bij herbeoordeling WGA (Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsongeschikten) en analyse op uw WGA-dossiers.
Meer over onze WIA-experts

Hulp van onze verzuimexperts

Onze verzuimexperts helpen u met vragen

Wordt uw medewerker ziek, dan kan het dat u vragen heeft. Bijvoorbeeld over re-integratie. Onze verzuimexperts kunnen u daarbij helpen. Maar ook als het om het voorkomen van verzuim gaat (preventie), spelen onze verzuimexperts een sleutelrol.

Voordelen van de hulp van onze verzuimspecialisten
  • Een team experts die uw vragen over verzuim kan beantwoorden;
  • Hulp bij preventie: hoe u verzuim kunt voorkomen en verminderen;
  • Meedenken op het gebied van re-integratie;
  • Bij een hoog verzuimpercentage hulp bij het in beeld brengen en aanpakken van verzuim binnen uw bedrijf.
Samen verzuim voorkomen en verminderen
Een zieke medewerker kost gemiddeld € 405,- per dag. U bent als werkgever namelijk niet alleen verplicht om het loon door te betalen, maar u maakt ook andere kosten. Hierbij kunt u denken aan verzuimbegeleiding, re-integratie en het regelen van eventuele vervanging. Preventie is daarom heel belangrijk. Net als uw zieke medewerker zo snel mogelijk weer verantwoord aan het werk krijgen. Onze verzuimexperts kunnen u hierbij helpen.
Meer over Verzuimexperts

Hulp van onze regresspecialist

Onze regresspecialist helpt u met vragen

Raakt uw medewerker (tijdelijk) arbeidsongeschikt, dan is dat vervelend. Nog vervelender is het als de arbeidsongeschiktheid is ontstaan door het toedoen van een ander. Daar kan niemand iets aan doen, maar als werkgever heeft u wel te maken met de gevolgen. Onze regresspecialist kan u dan helpen.

Voordelen van de hulp van onze regresspecialist
  • Onze expert heeft alle specialistische kennis van regres die nodig is;
  • U heeft de kans de netto loonkosten over de eigenrisicoperiode terug te krijgen;
  • Als het lukt om de kosten te verhalen, draait u niet als enige op voor de kosten die u maakt voor de re-integratie van uw arbeidsongeschikte medewerker;
  • Het verhalen van de schade zorgt voor vermindering van de schadelast. Uiteindelijk werkt dit ook door in uw premie. Bij een succesvol verhaal wordt de ziekmelding niet meegenomen in de premieberekening.
Bij regres verhaalt onze specialist voor u de loonschade
Een zieke medewerker is voor u als werkgever een kostenpost. En is er sprake van langdurig verzuim, dan moet u de kosten daarvan niet onderschatten. Een zieke medewerker kost gemiddeld € 405,- per dag. Heeft u als werkgever een verzuimverzekering afgesloten bij Sazas, dan helpt onze regresspecialist u om de loonschade te verhalen bij de verantwoordelijke partij.
Meer over regresspecialist

Arbopakket Compleet

Met onze arbodienstverlening begeleiden wij uw zieke medewerker.

Met het Arbopakket Compleet regelt u het hele proces van verzuimbegeleiding. Naast arbodienstverlening, krijgt u bij het Arbopakket Compleet ook begeleiding van onze verzuimexperts, WIA-experts en regresspecialist en voldoet aan de wettelijke eisen. U kunt het Arbopakket Compleet alleen afsluiten in combinatie met de Sazas Verzuimverzekering.

Voordelen van Arbopakket Compleet

Arbopakket Compleet biedt een aantal voordelen. Hieronder ziet u de belangrijkste voordelen op een rij:

  • Poortwachtergarantie
  • Begeleiding vanaf de derde ziektedag
  • Volledige vergoeding van door onze deskundigen geadviseerde interventies
  • Inzet van onze experts op het gebied van verzuim, WIA en regres
  • Inzet van de juiste arboprofessionals
  • Snel en gemakkelijk ziekmelden in de MijnSazas online omgeving
Meer over Arbopakket Compleet

Casemanagement

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de re-integratie van uw langdurig zieke medewerker.

Het benoemen van een casemanager verzuim is één van de stappen die u moet nemen bij langdurig verzuim (langer dan 6 weken) van een medewerker. Dit staat in de Wet verbetering poortwachter. De casemanager verzuim begeleidt het re-integratietraject en zorgt dat alle stappen in het bijbehorende Plan van aanpak goed worden doorlopen.

Wat doet een casemanager verzuim?

Een casemanager verzuim ziet toe op het verloop van het re-integratieproces en dat afspraken uit het Plan van aanpak worden nagekomen. Ook is een casemanager verzuim het vaste aanspreekpunt voor uzelf, de medewerkers, de bedrijfsarts en de andere betrokken arboprofessionals. Andere taken van een casemanager verzuim:

  • Opstellen Plan van aanpak met medewerker en werkgever;
  • Aanspreekpunt voor alle betrokkenen;
  • Zorgen dat alle wettelijke verplichtingen worden nagekomen;
  • Opbouwen van het verzuimdossier;
  • Voeren van evaluatie gesprekken.
Meer over Casemanager verzuim

Vergoeding interventies

Een interventie kan helpen om de verzuimduur te verkorten of voorkomen dat uw medewerker uitvalt.

Een interventie kan helpen om de verzuimduur te verkorten of kan zelfs voorkomen dat uw medewerker uitvalt. Met een verzuim interventie kan de terugkeer naar het werk (re-integratie) bevorderd worden.

Wat is een interventie?

Een interventie is een intensieve begeleiding om bij verzuim de terugkeer naar het werk te bevorderen. Of om te voorkomen dat uw medewerker uitvalt. Bij een interventie wordt een externe partij betrokken die helpt de situatie te veranderen. Door gericht interventies in te zetten verkort en voorkomt u verzuim. Sazas werkt nauw samen met interventiebureaus die deze intensieve begeleidingstrajecten uitvoeren en de kwaliteit hiervan bewaken.

Wat kan Sazas voor u betekenen?

Heeft u naast een verzuimverzekering ook een arbodienstverlening geregeld bij Sazas? Dan nemen wij alle verplichte zaken rondom verzuimbegeleiding, re-integratie en casemanagement waarvoor u verantwoordelijk bent uit handen. Bovendien kunt u gebruikmaken van onze preventieve dienstverlening. Interventies op verzuim zijn hier onderdeel van.

meer over interventies

Poortwachtergarantie

Heeft u voldoende gedaan om uw medewerker te laten re-integreren?

Is uw zieke medewerker na 2 jaar ziekte nog niet, of niet volledig aan het werk? Dan beoordeelt UWV of u én uw medewerker voldoende hebben gedaan om uw medewerker te re-integreren. Dit wordt de Poortwachtertoets genoemd. Als UWV oordeelt dat er onvoldoende re-integratieactiviteiten zijn uitgevoerd, dan bent u verplicht het loon van uw medewerker maximaal één jaar langer door te betalen.

Voordelen Poortwachtergarantie
  • Het geeft u zekerheid;
  • U loopt geen financieel risico;
  • U ondersteunt actief de re-integratie van uw zieke medewerkers;
  • U houdt zo uw verzuimkosten laag.
Wat kan Sazas voor u betekenen?

Heeft u onze verzuimverzekering in combinatie met de arbodienstverlening Compleet afgesloten? Dan heeft u recht op Poortwachtergarantie. Dit betekent dat als UWV u een loonsanctie oplegt, wij u een vergoeding betalen. Dit is maximaal 70% van het jaarloon dat uw medewerker verdiende op de eerste ziektedag.

Meer over Poortwachtergarantie

MKB verzuim-ontzorgverzekering

Stel gemakkelijk zelf uw pakket samen in de offertetool.

Onze MKB verzuim-ontzorgverzekering beschermt kleine werkgevers tegen de financiële risico’s van verzuim en helpt bij de re-integratie van zieke medewerkers en alle wettelijke verplichtingen die hierbij komen kijken.

Voordelen van een MKB verzuim-ontzorgverzekering
  • Een alles-in-1 pakket van verzuimverzekering en arbodienstverlening;
  • U wordt maximaal ontzorgd;
  • U profiteert van premiedemping: zekerheid over uw premie, ook in de toekomst;
  • Vergoeding van loondoorbetaling bij ziekte en de kosten voor re-integratie en interventie;
  • Poortwachtergarantie;
  • Maximale ondersteuning en begeleiding door een casemanager;
  • Inzet van onze WIA-experts, verzuimexperts en regresspecialisten;
  • Onze MKB verzuim-ontzorgverzekering is gecertificeerd.
Wat dekt de MKB verzuim-ontzorgverzekering van Sazas?

De verzekering dekt onder andere de kosten van loondoorbetaling voor maximaal 104 weken op basis van uw dekking. Ook krijgt u hulp bij verzuimbegeleiding en casemanagement. Worden er interventies en re-integratietrajecten door ons geadviseerd? Dan worden deze kosten 100% vergoed.

Meer over MKB verzuim-ontzorgverzekering

Arbopakket verzuim-ontzorg

Met onze arbodienstverlening begeleiden wij uw zieke medewerker.

Het Arbopakket verzuim-ontzorg is een vast onderdeel van de MKB verzuim-ontzorgverzekering. Heeft u deze verzekering afgesloten? Dan nemen we niet alleen de loondoorbetaling op ons, maar krijgt u ook volledige arbodienstverlening. We zorgen ervoor dat uw medewerker weer zo snel mogelijk op een verantwoorde manier aan het werk kan en u maximaal ontzorgt wordt.

Voordelen van het Arbopakket verzuim-ontzorg

  • U wordt maximaal ontzorgd doordat wij de re-integratie en verzuimbegeleiding regelen;
  • Vergoeding voor re-integratie;
  • Veel interventies worden vergoed;
  • Poortwachtergarantie;
  • Maximale ondersteuning en begeleiding van u en uw (langdurig) zieke medewerker door een casemanager;
  • Inzet WIA-experts, verzuimexperts en onze regresspecialist.
Meer over Arbopakket verzuim-ontzorg

Premiedemping

Het verzuim binnen uw bedrijf wordt niet direct een-op-een doorberekend in de premie van de MKB verzuim-ontzorgverzekering.

Premiedemping geeft u meer zekerheid over de ontwikkeling van uw premie in de toekomst. Het betekent dat het verzuim binnen uw bedrijf niet direct een-op-een wordt doorberekend in de premie van de MKB verzuim-ontzorgverzekering. Het bedrijfsverzuim weegt maar beperkt mee: het wordt dus ‘gedempt’. Het aantal medewerkers en het loon bepaalt in welke mate het verzuim wordt meegenomen in de premie.

Meer over premiedemping

Certificering

Onze MKB verzuim-ontzorgverzekering is gecertificeerd en voldoet aan de eisen gesteld worden.

Onze MKB verzuim-ontzorgverzekering is gecertificeerd en voldoet aan de eisen die gesteld worden in het door MKB Nederland, VNO NCW, LTO Nederland en Verbond van Verzekeraars afgesloten Productconvenant MKB verzuim-ontzorgverzekering.

Meer over certificering

Ook interessant voor u:

  • Verzuim kost meer dan alleen geld

    Wat kost ziekteverzuim en waaruit bestaan deze kosten?

    Verzuimkosten kunnen oplopen tot wel € 405,- per dag. U betaalt als werkgever niet alleen het loon door, maar u bent ook geld kwijt aan andere zaken. We leggen de verschillende kosten van ziekteverzuim aan u uit.
    Kennisbank
  • Vrouw in overleg op het werk

    Wat heeft u aan een verzuimverzekering?

    Het is verstandig om uzelf zo goed mogelijk te beschermen tegen verzuim en risico's die het met zich meebrengt. De verzuimoplossingen van Sazas kunnen u daarbij helpen. Met een verzuimverzekering dekt u bijvoorbeeld het financiële risico van loondoorbetaling af.
    Kennisbank
  • Loondoorbetaling Bij Ziekte

    Loondoorbetaling bij ziekte

    Op deze pagina leest u alles over de loondoorbetaling (het salaris) bij ziekte. U betaalt uw zieke medewerker twee jaar minimaal 70% van het laatstverdiende loon. Is er een cao van toepassing? Dan kunnen er afspraken zijn over het aanvullen van het loon tot maximaal 100%. Lees verder over loondoorbetaling bij ziekte.

    Kennisbank
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven: