Nieuws voor werkgevers

  • Verzuim bespreken binnen uw organisatie

    Verzuim bespreken binnen uw organisatie

    Bij verzuim draait het erom hoe medewerkers en u als werkgever of uw leidinggevenden omgaan met ziekte. Hier kunnen vooraf afspraken over gemaakt worden en hierin zijn een aantal keuzes. Wat is uw verantwoordelijkheid als werkgever of leidinggevende en hoe maakt u (mogelijk) verzuim bespreekbaar?
    Artikel
  • WIA-aanvraag, wat is de rol van de werkgever?

    De WIA-aanvraag: wat is de rol van de werkgever?

    Als uw medewerker bijna twee jaar ziek is, kan hij of zij een WIA-uitkering aanvragen. Uw medewerker kan aan u vragen om een aantal van deze documenten aan te leveren bij UWV. Wat is de rol van de werkgever bij het aanvragen van een WIA-uitkering?
    artikel
  • AVG boete voor onjuiste verzuimadministratie

    Verzuimadministratie en AVG-regels: zo voorkomt u een boete

    Uw medewerker belt om te zeggen dat hij of zij ziek is. U mag vervolgens niet vragen waar hij of zij last van heeft vanwege de privacywetgeving (AVG). Doet u dit wel, dan kunt u beboet worden door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Wat mag u wel vragen?
    Artikel
  • Geen voorschot transitievergoeding voor kleine werkgever

    Geen voorschot transitievergoeding voor kleine werkgever

    Werkgevers zijn vaak verplicht om een transitievergoeding te betalen. Kleine werkgevers kunnen deze vaak niet zelf betalen en krijgen daarom in bepaalde situaties een (gedeeltelijke) compensatie. Deze ontvangen ze achteraf, wat vooral in deze coronatijd soms tot problemen leidt. Minister Koolmees van Sociale Zaken liet onlangs weten dat het verstrekken van een voorschot aan kleine werkgevers niet mogelijk is.
    Nieuws
  • Verzuim door Long COVID, langdurige klachten na een coronabesmetting

    Verzuim door Long COVID: langdurige klachten na een coronabesmetting

    Na een coronabesmetting kunnen mensen fysieke en/of mentale klachten ervaren. Meestal gaan die klachten na een aantal dagen of weken weer over. Mensen met Long COVID (langdurige klachten na een coronabesmetting), kunnen deels of volledig uitvallen. Hoe kunt u als werkgever uw zieke medewerker helpen?
    Artikel
  • Tips voor een betere werk-privébalans

    Tips voor een goede werk-privébalans

    Nu veel medewerkers thuiswerken, vervaagt de grens tussen werk en privé. Aan de ene kant biedt dat medewerkers veel vrijheid en flexibiliteit, maar het zorgt er ook voor dat ze te lang of minder efficiënt werken. Op de lange termijn kan dit zorgen voor stress, een hoger verzuim of zelfs langdurige uitval.
    Artikel
  • Sazas in gesprek over verzuim en corona met klant aspergekwekerij Teboza

    Teboza investeert gericht in het welzijn van medewerkers

    Aspergebedrijf Teboza is klant van Sazas en investeert gericht in goede arbeidsomstandigheden en doet er alles aan om haar mensen ‘een goed gevoel te geven’. “Toon je waardering; dat maakt het verschil!” vertelt Kim Niessen, Hoofd Personeelszaken bij Teboza.
    artikel
  • Advies bedrijfsarts leidend bij RIV-toets

    Wetsvoorstel advies bedrijfsarts bij RIV-toets doorgeschoven

    Vanaf 1 september 2021 zou het advies van de bedrijfsarts leidend zijn bij de toetsing van het re-integratieverslag (RIV-toets). Het wetsvoorstel is doorgeschoven naar een nieuw kabinet. Het is de vraag of en zo ja, wanneer het wetsvoorstel doorgaat.
    nieuws
  • Verzuimcijfers: ziekteverzuim 4e kwartaal 2020 op zijn hoogst in 18 jaar tijd

    Ziekteverzuim eind 2020 het hoogst in 18 jaar

    Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de verzuimcijfers voor eind 2020 bekendgemaakt. In het vierde kwartaal van 2020 was het ziekteverzuim 4,9%, het hoogst sinds het vierde kwartaal in 2002 toen het verzuim 5,4% was. Eind 2019 was dit nog 4,4%.
    nieuws
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven: