Het laatste nieuws en recente artikelen

  • Thuiswerkvergoeding en inflatie

    Thuiswerkvergoeding en inflatie: hoe zit het?

    Stijgende energieprijzen en dure boodschappen: steeds meer mensen hebben last van de inflatie. Thuiswerken wordt daardoor ook ineens een stuk duurder. Om medewerkers in de kosten van thuiswerken tegemoet te komen, kunnen werkgevers een thuiswerkvergoeding geven.
    nieuws
  • Dreigend verzuim door personeelstekort, tips voor werkgevers

    Dreigend verzuim door personeelstekort: tips om uitval te beperken

    Het personeelstekort is groot: Nederland telt meer vacatures dan werklozen. En het Centraal Planbureau verwacht dat de grote krapte op de arbeidsmarkt voorlopig blijft. Heeft uw bedrijf ook een tekort aan personeel? Dit kan leiden tot een hogere werkdruk voor uw medewerkers. Hoe zorgt u ervoor dat dit niet tot verzuim leidt?
    nieuws
  • Toename arbeidsongeschiktheid door langdurige coronaklachten

    Toename arbeidsongeschikt­heid door langdurige coronaklachten

    Veel mensen hebben langdurige coronaklachten overgehouden na hun besmetting. Inmiddels komt er voor een grote groep mensen een eind aan de twee jaar loondoorbetaling, of is dat moment in zicht. In veel gevallen zijn zij volledig arbeidsongeschikt verklaard.
    nieuws
  • Sterke toename verzuim in het mkb - risico's beperken als werkgever - Sazas

    Verzuim in mkb neemt sterk toe: hoe kunt u risico’s beperken?

    Steeds meer mkb’ers maken zich zorgen over de risico’s van de toenemende verzuimpercentages. Dit maakt een verzekering tegen de risico’s van verzuim nog noodzakelijker. Het afsluiten van een verzuimverzekering kunt u bij Sazas het hele jaar door regelen.
    nieuws
  • Waarom Vakantie Goed Is Voor Medewerker En Werkgever

    Waarom vakantie goed is voor medewerker én werkgever

    Na een vakantie weer fris en gemotiveerd aan het werk gaan. Herkent u dit? Vakantie lijkt goed te zijn voor iedereen; of u nu op kantoor werkt, in een magazijn of in de buitenlucht. Welke positieve effecten heeft vakantie en hoe kunt u uw medewerkers stimuleren om verlof op te nemen?
    Artikel
  • Hoe beoordelen medewerkers hun werksituatie?

    Hoe beoordelen medewerkers hun werksituatie?

    Hoe trekt u medewerkers aan én behoudt u deze voor uw bedrijf? In deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt is dat een belangrijke vraag voor u als werkgever. TNO en CBS voeren elk jaar de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) uit. De antwoorden geven een goed beeld van hoe medewerkers hun werksituatie beoordelen en wat zij belangrijk vinden.
    nieuws
  • Verzuim door menstruatiepijn voorkomen

    Hoe kunt u verzuim door menstruatiepijn beperken?

    Er is steeds meer aandacht voor menstruatiepijn en de invloed daarvan op het werk. Hevige menstruatiepijn kan leiden tot verzuim. Wat kunt u als werkgever doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken? Wij geven u meer informatie en tips.
    Artikel
  • Betaald ouderschapsverlof vanaf 2 augustus 2022, wat betekent het voor u als werkgever

    Wet betaald ouderschapsverlof gaat in op 2 augustus 2022

    Op 2 augustus 2022 gaat de regeling voor betaald ouderschapsverlof in. Door deze regeling kunnen ouders met een arbeidsovereenkomst 9 weken van hun ouderschapsverlof betaald opnemen. Zo moet het aantrekkelijker worden voor ouders om het verlof op te nemen.
    nieuws