Het laatste nieuws en recente artikelen
-
Voorkom verzuim en maak de overgang bespreekbaar
Eén op de drie vrouwen heeft klachten door de overgang. En dat heeft ook gevolgen voor u als werkgever: vrouwen met (ernstige) klachten melden zich veel vaker ziek dan vrouwen die minder last hebben van de overgang. Praat daarom over dit onderwerp en kijk hoe u vrouwelijke medewerkers kunt ondersteunen.Nieuws -
Verdere stijging medewerkers met burn-out-klachten
Iedereen heeft wel eens stress door werk. Dan neemt het risico op een burn-out toe, en steeds meer medewerkers hebben hier last van. In 2022 had maar liefst één op de vijf werkenden burn-outklachten (TNO 2023). Het duurt vaak lang voordat zij weer aan het werk kunnen. De kosten van verzuim zijn dan ook hoog. Het is belangrijk dat u als werkgever de signalen van een burn-out op tijd herkent.nieuws -
Aangepaste Wet banenafspraak regelt lastenverlichting en loonkostenvoordeel voor werkgevers
De afgelopen jaren hebben werkgevers al veel mensen met een arbeidsbeperking aan een baan geholpen. Maar het kan nog beter. Daarom heeft de overheid de Wet banenafspraak simpeler gemaakt.Nieuws -
Wetsvoorstel beoordeling arbeidsrelaties komt met nieuw uurtarief
Weet u wanneer u een zzp’er in dienst moet nemen en wanneer juist niet? Het wetsvoorstel verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden geeft hier meer duidelijkheid over.Nieuws -
Ouderen willen langer doorwerken na de AOW-leeftijd
Eén op de vier AOW’ers wil best langer doorwerken. Toch komt dat nog niet vaak voor. Wat kunt u als werkgever doen om deze medewerkers aan het werk te houden?
Kennisbank -
Technostress: wat is het en hoe kunt u het voorkomen?
Welke verschillende soorten technostress zijn er en wat kunt u hier als werkgever aan doen om het te voorkomen? U leest het in dit artikel.
Kennisbank -
Lastige administratie? Zorg dat deze op orde is en voorkom zo een loonsanctie
Als werkgever bent u verantwoordelijk dat zieke medewerkers weer snel aan het werk kunnen. Als dat niet goed gebeurt, kan UWV u een loonsanctie geven. Hoe kunt u dat voorkomen?
Kennisbank -
17% werkende Nederlanders ervaart problemen door alcoholgebruik
17% van de werkende Nederlanders drinkt zoveel of zo vaak alcohol, dat zij problemen ervaren. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Trimbos-instituut, RIVM en CMS (2022). Deze groep heeft bijvoorbeeld moeite om afspraken na te komen. Dit kan ook een probleem vormen op het werk. Als werkgever is het daarom belangrijk om signalen te herkennen en samen met uw medewerker het alcoholprobleem aan te pakken.
nieuws -
Steeds meer jonge medewerkers met burn-outklachten
Veel jongeren hebben last van werkstress. Ook groeit het aantal jonge mensen met geestelijke klachten, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Door geestelijke klachten die te maken hebben met het werk, neemt ook de kans op verzuim toe. Voor u als werkgever is het daarom belangrijk om de signalen van werkstress en burn-out op tijd te herkennen.
nieuws -
Nieuwe wet minimumuurloon: wat betekent dit voor werkgevers?
Op 1 januari 2024 gaat het wettelijk minimumloon omhoog. Ook gaat een nieuwe wet in voor het minimumuurloon; de Wet invoering minimumuurloon. Dit heeft gevolgen voor u als werkgever.
nieuws -
Verzuim voorkomen en verminderen: Sazas zet verzuimtrends 2025 op een rij
Als u personeel in dienst heeft, dan kan het gebeuren dat één of meerdere medewerkers ziek worden. Als werkgever wilt u verzuim zoveel mogelijk voorkomen en verminderen. Weten wat er speelt op het gebied van ziekteverzuim, kan dan helpen. Daarom zetten wij, als verzuimspecialist, de verzuimtrends voor 2025 voor u op een rij.
Nieuws -
Wanneer zijn de feestdagen, vakanties en bouwvak in 2024
In dit artikel leest u precies wanneer de feestdagen, bouwvak en vakanties in 2024 zijn. Werkgevers hebben te maken met enkele regels rond het opnemen van vakantie- of vrije dagen. Ook deze regels leggen wij voor u uit.
Nieuws