Het laatste nieuws en recente artikelen

  • Criteria voor thuiswerken: een handreiking van de overheid

    Criteria voor thuiswerken

    De Rijksoverheid stelde samen met werkgevers- en werknemersorganisaties een handreiking op met criteria voor thuiswerken. Dit helpt bij de afweging of iemand thuis of op locatie werkt.
    artikel
  • Geen uitbreiding no-riskpolis voor chronisch zieken

    Geen uitbreiding no-riskpolis voor chronisch zieken

    Het uitbreiden van de no-riskpolis voor mensen met een chronische aandoening is geen haalbare kaart. Dat constateert het kabinet na drie uitgebreide onderzoeken. We delen de resultaten van deze onderzoeken met u.
    Nieuws
  • Stimuleer een gezonde leefstijl op de werkvloer met meer beweging

    Een gezonde medewerker draagt bij aan het succes van uw bedrijf

    Gezonde en vitale medewerkers zitten lekker in hun vel, zijn productiever en hebben meer plezier in hun werk. Daarnaast verzuimen ze minder. De werkgever plukt dus ook de vruchten van een gezonde leefstijl. Maar wat mag en kunt u als werkgever doen om een gezonde manier van leven te stimuleren?
    Artikel
  • Het belang van een preventief medisch onderzoek (PMO)

    Het belang van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

    Een gezondheidscheck kan veel opleveren voor zowel de medewerker als werkgever. Een voorbeeld van zo'n gezondheidscheck is een PMO. Het geeft u als werkgever de kans om het functioneren van uw medewerkers te bewaken, beroepsziekten en verzuim te voorkomen en hun werkplezier te vergroten. Lees in dit artikel hoe dit in z'n werk gaat.
    Artikel
  • Thuiswerken bij warm weer

    Thuiswerken: houd het hoofd koel tijdens warme dagen

    De populariteit van thuiswerken is de afgelopen jaren toegenomen. Thuiswerkplekken zijn in veel gevallen haastig ingericht en voldoen niet altijd aan de arbo-eisen. En dat probleem wordt groter als de temperaturen omhoog gaan. Hoe voorkomt u als werkgever dat de prestaties van uw medewerkers dalen wanneer het warmer wordt?
    Artikel
  • Verzuim bespreken binnen uw organisatie

    Verzuim bespreken binnen uw organisatie

    Bij verzuim draait het erom hoe medewerkers en u als werkgever of uw leidinggevenden omgaan met ziekte. Hier kunnen vooraf afspraken over gemaakt worden en hierin zijn een aantal keuzes. Wat is uw verantwoordelijkheid als werkgever of leidinggevende en hoe maakt u (mogelijk) verzuim bespreekbaar?
    Artikel
  • WIA-aanvraag, wat is de rol van de werkgever?

    De WIA-aanvraag: wat is de rol van de werkgever?

    Als uw medewerker bijna twee jaar ziek is, kan hij of zij een WIA-uitkering aanvragen. Uw medewerker kan aan u vragen om een aantal van deze documenten aan te leveren bij UWV. Wat is de rol van de werkgever bij het aanvragen van een WIA-uitkering?
    artikel
  • AVG boete voor onjuiste verzuimadministratie

    Verzuimadministratie en AVG-regels: zo voorkomt u een boete

    Uw medewerker belt om te zeggen dat hij of zij ziek is. U mag vervolgens niet vragen waar hij of zij last van heeft vanwege de privacywetgeving (AVG). Doet u dit wel, dan kunt u beboet worden door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Wat mag u wel vragen?
    Artikel
  • Geen voorschot transitievergoeding voor kleine werkgever

    Geen voorschot transitievergoeding voor kleine werkgever

    Werkgevers zijn vaak verplicht om een transitievergoeding te betalen. Kleine werkgevers kunnen deze vaak niet zelf betalen en krijgen daarom in bepaalde situaties een (gedeeltelijke) compensatie. Deze ontvangen ze achteraf, wat vooral in deze coronatijd soms tot problemen leidt. Minister Koolmees van Sociale Zaken liet onlangs weten dat het verstrekken van een voorschot aan kleine werkgevers niet mogelijk is.
    Nieuws
  • Verzuim door Long COVID, langdurige klachten na een coronabesmetting

    Verzuim door Long COVID: langdurige klachten na een coronabesmetting

    Na een coronabesmetting kunnen mensen fysieke en/of mentale klachten ervaren. Meestal gaan die klachten na een aantal dagen of weken weer over. Mensen met Long COVID (langdurige klachten na een coronabesmetting), kunnen deels of volledig uitvallen. Hoe kunt u als werkgever uw zieke medewerker helpen?
    Artikel
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven: